FinansWatch

Analytiker venter fremragende kvartal fra Topdanmark

Spændingen er aftaget efter opjustering, og det må betyde, at årets første kvartal i Topdanmark har været særdeles givtigt, lyder det fra analytikere.

Foto: PR/ Topdanmark

En del af spændingen er taget ud af regnskabet for første kvartal fra Topdanmark, da forsikringskoncernen den 6. april hævede forventningerne til hele året.

Så starten på året må have været fremragende, hvilket også flere af konkurrenternes meldinger vidner om.

Analytikere, der har leveret estimater til Topdanmark, venter en vækst i præmieindtægterne på 4 pct, hvilket skal sammenlignes med selskabets egne forventninger til hele året på over 3 pct. Analytikernes forventninger er en præmievækst på lige under 3,7 pct. for hele året.

Sydbanks analytiker Mikkel Emil Jensen venter stærkt momentum i præmieindtægterne specielt i Erhverv, men væksten ventes også understøttet af prisforhøjelser på syge- og ulykkesforsikringer.

Han venter fortsat positive coronaeffekter på skadesforløbet - konkret ventes en positiv resultateffekt på 45 mio. kr. i første kvartal.

Lav rejseaktivitet og færre biler på vejene trækker erstatningerne ned, men udbetalinger på lønforsikringer trækker op. Vejret venter han også har givet en positiv effekt i første kvartal.

Investeringer i effektiviseringsprogrammet trækker omkostningerne lidt op, men effektiviseringer ventes at modsvare dette.

Combined ratio, der groft sagt sætter præmier i forhold til udbetalinger for skader, ventes bedret ifølge estimaterne. Uden afløbsgevinster ventes nøgletallet at blive 87 i kvartalet mod 91,9 i første kvartal sidste år.

Investeringsafkast giver godt bidrag

Hos Sydbank venter Mikkel Emil Jensen et forsikringsteknisk resultat på 399 mio. kr. Estimaterne indsamlet af Topdanmark giver en forventning om 386 mio. kr. - ganske pæn fremgang fra de realiserede 244 mio. kr. i første kvartal 2020, hvor corona tyngede sammen med et relativt højt niveau af vejr- og storskader.

Der har været medvind på aktiemarkedet, og det ventes at gavne investeringsresultatet, hvilket også vil smitte af på indtjeningen i Topdanmarks livsforsikringsdel.

Analytikerne venter et investeringsresultat på 191 mio. kr., mens coronaeffekten i første kvartal sidste år gav en et negativt investeringsafkast på 445 mio. kr.

I afdelingen for livsforsikringer ventes det gode investeringsklima ifølge analytikerne at løfte resultatet til 160 mio. kr. mod et underskud på 49 mio. kr. i første kvartal 2020.

Mikkel Emil Jensen venter, at en værdiregulering af ejendomsporteføljen alene vil løfte indtjeningen med omkring 110 mio. kr.

På bundlinjen ventes det, at aktionærerne kan glæde sig over, at nettounderskuddet i første kvartal sidste år på 192 mio. kr. er vendt til et overskud på 572 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Højere udbetalingskrav skræmmer ikke boligkøbere væk

Flere anbefaler at hæve udbetalingskravet på boliglån for at køle boligmarkedet lidt ned. Men det kommer ikke til at skræmme boligkøberne væk, hvis de skal lægge 10 pct. i stedet for 5 pct. i udbetaling, viser ny undersøgelse.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs