FinansWatch

Investeringsøkonom: Tryg vil bruge Alka-erfaringer i RSA-opkøb

Tryg har for nyligt afsluttet fusionen med Alka, og erfaringerne fra dette vil blive vigtige i muligt Codan-opkøb, vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

Foto: Nordnet/PR

Hvis Tryg lykkes med at overtage britiske RSA's forretninger i Norge og Sverige, mens selskabet vil skulle dele de danske aktiviteter med canadiske Intact Financial, kan Tryg bruge sine erfaringer fra opkøbet af Alka og omstille salget.

Det vurderer Per Hansen, investeringsøkonom i Nordnet.

"Tryg vil givetvis bruge erfaringerne fra Alka-overtagelsen til ikke kun at skabe generelle synergier og blive rigtig store både i Danmark, Sverige og i et mindre omfang i Norge, men også til at omstille salget i endnu højere grad til onlinesalg," skriver Per Hansen i en kommentar.

"Alka er/var et veldrevet selskab, som tilførte Tryg betydelig kompetencer inden for online salg af forsikringer. Det er givetvis ikke mindst det, som Tryg håber på, at de kan tilføre Codan," vurderer Per Hansen

I november 2018 fik Tryg godkendt opkøbet af Alka. Købet blev annonceret i december 2017 og skulle have været afsluttet ved udgangen af første halvår 2018, men myndighederne skulle bruge mere tid på at behandle opkøbet, da der var bekymring for, om fusionen kunne hæmme konkurrencen.

I en pressemeddelelse i forbindelse med købstilbuddet på RSA siger Trygs koncernchef Morten Hübbe, at opkøbet vil gøre Tryg til det største børsnoterede skadesforsikringsselskab i Skandinavien, hvor Tryg vil få 5,3 mio. kunder.

"Vil konkurrencemyndighederne i Danmark godkende købet, eller bliver Tryg for store og bliver de tvunget til yderligere frasalg udover, at de skal dele Danmark med Intact?," skriver Per Hansen.

Tryg og Intact Financial har lagt et samlet købstilbud på 7,2 mia. pund for RSA, der er positivt indstillet over for et salg. Tryg vil skulle betale 4,2 mia. pund, mens Intact skal lægge 3,0 mia. pund.

Intact Financial overtager de canadiske og britiske aktiviteter, mens de to selskaber vil drive de danske aktiviteter, Codan Danmark, i et joint venture.

Trygs del af opkøbet skal finansieres gennem udstedelse af aktier i 2021.

"Vil investorerne tage godt imod det?," spørger Per Hansen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs