FinansWatch

Briter om dansk forsikringskonkurs: En skræmmende oplevelse for alle

Konkurs i det danske forsikringsselskab Alpha Insurance har mærket stor britisk forsikringsspiller, lyder det fra topchef. "Ingen vinder fra den her ulykkelige affære," siger han om sagen, som er gået ud over 30.000 af selskabets kunder.

Foto: Colourbox

Da danske Alpha Insurance måtte i foråret kaste håndklædet i ringen, gik det også ud over en række partnere i udlandet.

Selskabet havde nemlig langt den overvejende del af sin forretning uden for Danmark, og et af de selskaber, som er blevet ramt, er det britiske forsikringsfirma CRL, som er landets tredjestørste inden for salg af byggeforsikringer.

Selskabet havde et samarbejde med Alpha Insurance, som er gået ud over 30.000 kunder, som CRL nu forsøger at finde dækning til, skriver Insurance Business Magazine.

"Vi arbejder hårdt sammen med Financial Services Compensation Scheme (den britiske pendant til den danske Garantifond for skadesforsikringsselskaber, red.) og kuratoren i Alphas konkursbo om at facilitere en tilfredsstillende løsning, eftersom det ikke kun er i kundernes interesse, men også i CRL's," udtaler Steve Mansour.

"Ingen vinder fra den her ulykkelige affære. Det har været en skræmmende oplevelse for alle," siger han videre og kalder i øvrigt konkursen for "komplet uventet."

Steve Mansour fortæller, at Alphas krak også har påført betydelige skader på CRL's image.

"Mange folk troede, at det var CRL, der var gået ned. Selv da det blev klart, at det ikke var tilfældet, sagde de ganske fornuftigt, at "vi gav jer penge, så I er ansvarlige," siger han og fortæller, at selskabet blandt andet har lært den lektie, at det fremover placerer risikoen på flere selskaber.

Ifølge mediet er en forventelig løsning, at et andet selskab overtager Alphas kundeportefølje.

Udenlandsk kilde til dansk forsikringskonkurs opgiver rekonstruktion

Garantifond følger forsikringsfirma under pres: Risikerer ekstraregning ved lynkrak

Ministers udnævnelse af garantiformand trækker ud

Kapitalfond sender pensionsgiganters penge ind i nyetableret forsikringsselskab

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs