FinansWatch

14 selskaber politianmeldt for forskelsbehandling af gravide

Selskaber som Tryg, Topdanmark, Codan og Alm. Brand er anmeldt til politiet for forskelsbehandling.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Finanstilsynet har politianmeldt 14 forsikringsselskaber for forskelsbehandling af gravide.

Det oplyser tilsynet på sin hjemmeside.

Ifølge Finanstilsynet har selskaberne i forskelligt omfang haft bestemmelser i sine vilkår, der undtager for dækning i forbindelse med graviditet eller fødsel.

Der kan for eksempel være, at de ikke har villet dække regningen til fysioterapeuten eller kiropraktoren i forbindelse med nogle smerter, der er opstået i forbindelse med graviditeten eller fødslen.

"Det er vigtigt, at forsikringsselskaberne overholder loven og ikke forskelsbehandler på grund af graviditet," siger Carsten Brogaard, der er vicedirektør i Finanstilsynet med ansvar for tilsynet med forsikringsselskaber og pensionskasser.

"Derfor er det også væsentligt, i forhold til at sikre at forsikringskunderne bliver behandlet lige, og at kunderne får det, som de har ret til, at vi nu politianmelder de forsikringsselskaber, der ikke har styr på reglerne," siger han i pressemeddelelsen.

Alle landets største forsikringsselskaber er blandt de anmeldte. Det gælder Tryg, Topdanmark, Codan, Alm. Brand og Gjensidige.

Mere fra FinansWatch

Bankerne trækker sig mere og mere fra drilling og olie

For selskaber som Odfjell Drilling er det blevet en krævende opgave at overtale bankerne til at komme med ny finansiering. Bankerne fortsætter med at trække sig fra oliesegmentet, da "mange selskaber fortsat er i en udfordrende situation," siger Nordea-chef.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs