FinansWatch

Jordskred i Norge koster Tryg trecifret millionbeløb

Jordskredet i Gjerdrum i Norge i december blev dyrt for Tryg.

Billede fra jordskredet i Gjerdrum | Foto: Hakon Mosvold Larsen/AFP/Ritzau Scanpix

I slutningen af december skete der et stort jordskred i Gjerdrum i Norge, hvor flere mennesker blev slået ihjel og mange måtte evakueres.

I Trygs regnskab for fjerde kvartal fremgår det, at jordskredet har haft betydelige omkostninger for forsikringsselskabet. Her lyder det, at jordskredet samlet har haft en negativ effekt på selskabet omkring 100 mio. kr.

Trygs norske chef, Espen Opedal, udtaler i en pressemeddelelse ifølge FinansWatchs norske søstermedie FinansWatch.no:

"Tryg har være tæt på dem, som har været ramt af ulykken og har bistået med nødvendig hjælp til dem, som har mistet deres hjem og er blevet evakueret."

Trods udgifterne til erstatninger i forbindelse med jordskredet oplyser Tryg, at selskabet for hele 2020 lander lavere end ventet, når det gælder storskader og vejrskader.

Her bliver det samlet til 500 mio. kr. for storskader og 368 mio. kr. for vejrskader, hvor forventningerne lød på henholdsvis 550 mio. kr. og 600 mio. kr.

Tryg vil betale over en halv milliard kroner i udbytte for fjerde kvartal 

Tryg rammer tæt på forventninger i fjerde kvartal 

Mere fra FinansWatch

Debat: Open insurance-revolutionen er allerede godt i gang

Open Insurance: Med Open Insurance vil vi se en bevægelse hvor de etablerede forsikringsselskaber tvinges til at udstille policeoplysninger, så tredjeparter kan bygge services ovenpå de traditionelle koncessioner. Men det er der ikke rigtig noget nyt i. Det nye er, at vi i F&P bliver tvunget ind i et mindset, hvor den digitale platform er produktet i sig selv. Det stiller krav til samspillet mellem strategi, forretning og teknologi, skriver Lars Albert Ahnfeldt Beck Thomsen, Managing Partner i Trustworks.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs