FinansWatch

Finanstilsynet præciserer regler om prisstigninger hos forsikringsselskaber

Det er ikke nødvendigvis kun prisstigninger på over 5 pct. årligt, som forsikringsselskaber er forpligtet til at indberette, fortæller Finanstilsynet til Insidebusiness.

Foto: Lars Krabbe/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Bare fordi man holder sig under årlige prisstigninger på 5 pct., er det ikke sikkert, at man er fritaget fra at skulle varsle sine kunder om stigende priser. Det skriver Insidebusiness.

Meldingen stammer fra Finanstilsynet og kommer i kølvandet på en sag, hvor Tryg er blevet meldt til Forbrugerombudsmanden af en intern whistleblower på grund af prisstigninger under det nævnte niveau, som ikke blev varslet.

"...Man kan ikke deraf slutte, at alle præmieændringer under 5 pct. ikke er væsentlige; det kommer an på en konkret vurdering, hvorvidt en ændring efter en helhedsvurdering kan anses for at være væsentlig, bl.a. set i forhold til den samlede præmie, forsikringsdækninger, oplysninger i aftalegrundlaget om præmie, kundens skadeshistorik, tidligere præmiestigninger mv.," skriver Ulla Brøns Petersen, kontorchef i Finanstilsynet, til Insidebusiness.

Kundeforening afviser at blande sig i sag om Trygs "skjulte" prisstigninger

Tryg i ny afvisning: Risiko for uvarslede prisstigninger fremgår klart af forsikringsbetingelser

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere