FinansWatch

Mens andre skal integrere ny forretning kan Topdanmark holde fokus på kunderne

Forsikringsselskabet Tryg er lige vokset markant. Og Alm. Brand er med købstilbuddet på Codan godt på vej til det samme. I Topdanmark har adm. direktør Peter Hermann tænkt sig at udnytte konkurrenternes opmærksomhed på at intergrere ny forretning til at passe sin kunder og stå godt rustet i konkurrencen. 

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Næste gang forsikringsselskabet Topdanmark afleverer regnskabstal, er det formentlig ikke længere som landets næststørste skadesforsikringsselskab.

Den plads indtager Alm. Brand nemlig, hvis det planlagte køb af Codan går igennem. Samtidig er landets største forsikringsselskab, Tryg, igang med en integrationsproces af det tidligere RSA's svenske og norske forsikringsforretninger, Codan Norge og Trygg-Hansa.

Men selvom Topdanmark i den sammenhæng ser ud til at stå stille, så kommer det ikke til at betyde alverden for adm. direktør Peter Hermann.

"Det er rigtigt, at slår man Codans og Alm. Brands markedsandele sammen, så bliver Alm. Brand en my større end os. Men det betyder ikke, vi er blevet mindre," siger Peter Hermann.

Og mens de to andre får travlt med at finde sammen i nye konstellationer og intergrere forretninger, har Peter Hermann tænkt sig at bruge sin energi på sine nuværende kunder og forretninger.

"Nu må tiden vise, hvor det bærer os hen," siger han.

Umiddelbart mener han at Topdanmark står godt i konkurrencelandskabet. Regnskabet for årets andet kvartal har fredag afsløret et rekordoverskud på og en opjustering af forventningerne til året med 200 io. kr. Desuden har Topdanmark øget sine forventninger til vækst fra 3-4 pct. til 4-5 pct. i 2021.

"Vi har et godt momentum, så jeg synes egentlig vi står meget godt i konkurrencen," siger Peter Hermann.

Topdanmarks oprydningsarbejde i graviditetssag fortsætter som hidtil trods politianmeldelse 

Topdanmarks pensionsben misser vækst 

Mere fra FinansWatch

John Fisker om historisk resultat: "Vi har travlt"

Ringkjøbing Landbobank lander rekordregnskab i andet kvartal, som hverken er drevet af kursreguleringer eller tilbageførsler, men af kerneforretningen. Det glæder bankens adm. direktør, John Fisker, der for fem kvartaler siden ikke havde regnet med at stå her i dag. "At det hele ville buldre på den her måde, havde vi ikke set komme," siger han.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs