FinansWatch

Finske Sampo tjente mere end ventet i første kvartal

Den finske finanskoncern Sampo, der ejer IF og som har en stor ejerandel i Topdanmark er kommet solidt igennem første kvartal.

Foto: Lehtikuva/Reuters/Ritzau Scanpix

Den finske finanskoncern Sampo, der ejer Nordens største forsikringsselskab, If, har leveret en bedre end ventet indtjening i første kvartal.

Indtjeningen før skat er faldet 10 pct. i første kvartal til 566 mio. euro, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News kun ventede 397,8 mio. euro.

Den bedre end ventede udvikling er blandt andet drevet af skadesforsikringsdelen, hvor det forsikringstekniske nøgletal combined ratio blev på 83,5 pct. Det er dermed bedre end analytikerkonsensus på 84,3 pct.

Combined ratio sætter erstatningsudgifterne i forhold til præmieindtægterne, og derfor skal tallet helst være lavt.

”Første kvartal oplevede en stigning i geopolitisk usikkerhed, idet Rusland indledte en invasion i nabolandet Ukraine. Koncernen har begrænsede forsikringseksponeringer i den berørte region igennem visse nordiske industrilinjers kunder og dækning er underlagt til krigsudelukkelser. På aktivsiden har Sampo ikke direkte investeringer i Rusland eller Ukraine,” skriver Sampo.

Sampo er storaktionær i danske Topdanmark og den finske forsikringskoncern har i første kvartal købt 16.000 Topdanmark-atkier, hvilket har bragt aktieposten op på 48,3 pct. af aktierne og 49,4 pct. af stemmerettighederne.

For i år ventes en combined ratio fra skadesforsikring på 82-84 pct., hvor analytikerprognosen lød på 82,1 pct.

Sampo sælger alle sine Nordea-aktier

Nordea købte selv en femtedel af Sampos aktier

Sampo vil sælge yderligere 100 millioner Nordea-aktier

Analytiker: Opkøb i dansk pensionssektor giver god mening

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs