FinansWatch

Christian Baltzer vil ruste Codan til en usikker fremtid

Codans nuværende topchef, Christian Baltzer, har sagt ja til at fortsætte under nye ejere. Opgaven bliver at sikre, at selskabet står "rigtig stærkt, ligegyldigt, hvad der er Codans fremtid," siger han.

Christian Baltzer er adm. direktør i Codan. | Foto: PR

Det er sjældent, at virksomheder melder ud, at deres topchefer har tænkt sig at fortsætte i deres job. Det var dog lige nøjagtigt, hvad Codan gjorde torsdag.

Selskabet står over for at få nye ejere, ligesom den norske og svenske forretning skal skilles ud, og der er vedvarende rygter i markedet om, at selskabet bliver sat til salg, når canadiske Intact sammen med Tryg overtager ejerskabet.

Det får dog ikke Christian Baltzer til at ryste på hånden, fortæller han i et interview med FinansWatch.

"Det tog mig ikke mange sekunder at sige, at jeg gerne ville fortsætte," siger han.

Efter sine godt 15 måneder i Codan ser han en stor opgave i at sikre, at selskabet står godt rustet til den fase, det går ind i, hvor fremtiden ser usikker ud.

"Vi skal have fokus på vores kunder og vores medarbejdere, så vi fortsætter med at levere over for kunderne, sikrer vores performance og vores økonomi, for så står vi rigtig stærkt, ligegyldigt, hvad der er Codans fremtid," siger han og fortsætter:

"Det med at skabe en virksomhed, der skal stå stærkt og kunne modstå hvad som helst, der kommer, er en superspændende og lærerig opgave."

Fastholder strategien

Christian Baltzer og den øvrige ledelse har været den nuværende strategi igennem med en tættekam for at se, om der var noget, som skulle ændres i lyset af det nye ejerskab.

Det har ikke været tilfældet, men topchefen har alligevel en lang dagsorden på kort sigt, fortæller han.

"Uanset hvad der sker, skal vi sikre, at vi stadig har fokus på vores kunder, og at vi kan levere den gode vare til dem. Det bliver et af de hovedtemaer, der kommer til at fylde. Det må vi ikke glemme i en periode med en masse usikkerhed,"forklarer Christian Baltzer.

Derudover skal Codan have fokus på at blive mere datadrevet, digitaliseret og kundedrevet. Forebyggelse kommer også til at fylde mere, vurderer Christian Baltzer.

Forebyggelse og medarbejderfokus

Han ser særligt muligheder for at udbygge forebyggelsesindsatsen fra i dag primært at være fokuseret på store virksomheder til også at omfatte mindre virksomheder og private.

"Vi skal tage de indsigter, vi har fra forebyggelse hos store kunder og bruge dem hos mindre virksomheder," siger han.

Endelig skal han bruge mere tid på medarbejderne, end han havde forudset.

"Der er virkelig et stort spænd af individer, der alle reagerer forskelligt. Så vi skal sørge for at være nærværende og sikre, at vi er der for hele organisationen, så alle medarbejdere kan trække i samme retning og gå på arbejde med lys i øjnene," fortæller Christian Baltzer.

Codan er endnu ikke officielt overdraget til Intact og Tryg, der kommer til at eje selskabet ligeligt. På grund af de danske konkurrenceregler vil Tryg være passiv ejer i selskabet.

Handlen forventes at gå igennem i løbet af sommeren.

Christian Baltzer fortsætter som topchef i Codan efter Intact-køb

Codans fremtid svæver i det uvisse – og det passer topchefen fint 

Mere fra FinansWatch

Klager over Tryg fylder op hos ankenævn

Målt i forhold til markedsandel ligger Tryg i top når det kommer til kundesager, der er gået i en så stor hårdknude, at de skal behandles af Ankenævnet for Forsikring. Tryg fremhæver selv en stor vækst som årsag og påpeger, at antallet af klager udgør en brøkdel af de samlede sager.

Lokalbank gennemfører første transaktion med NemID-efterfølger

En succesfuld test indskriver Hvidbjerg Bank som den første til at gennemføre en transaktion med det kommende MitID-system. "Efter sommerferien forventer vi, at vores kunder vil være nogle af de første, der får mulighed for at benytte Danmarks nye digitale ID," siger serviceleder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs