FinansWatch

Simcorp skuffer på top og bund - ordreindgang bedre end ventet

Det blev ikke nogen god start på året for Simcorp, der producerer it-platforme til storbanker. Det viser tallene for de første tre måneder, der torsdag morgen er offentliggjort.

Foto: Stine Bidstrup/ERH

Softwareselskabet Simcorp har i første kvartal 2022 haft en omsætning, der endte lavere sammenlignet med analytikernes forventning. For indtjeningen var der ligeledes tale om dårligere end ventet udvikling.

Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen sluttede i første kvartal på 114,7 mio. euro mod 110,0 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 116,1 mio. euro ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

For ordreindgangen nåede den i årets første kvartal op på 26,0 mio. euro og ordrebogen nåede 81,5 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 20,2 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 74,2 mio. euro i forhold til ordreindgangen på 12,6 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden og ordrebogen ved udgangen af første kvartal sidste år på 56,1 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for første kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 15,5 mio. euro, som var lavere end analytikernes forventning på et fald til 22,4 mio. euro fra de 23,9 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 13,3 mio. euro. Det var lavere end analytikerkonsensus på 17,0 mio. euro. I samme periode sidste år tjente Simcorp 20,2 mio. euro efter skat.

Simcorp fastholder forventningerne til 2022 om en omsætningsvækst i niveauet 7 til 12 pct., en vækst i den årlige tilbagevendende omsætning (ARR) på 10 til 15 pct. og en overskudsgrad (EBIT-margin) i niveauet 23 til 26 pct. Alle målt i lokal valuta.

Indgår ikke-bindende hensigtserklæring med eksisterende kunde

I forbindelse med regnskabet har selskabet meddelt, at man har indgået en ikke-bindende hensigtserklæring med en eksisterende kunde i Asien-Stillehavsområdet om et strategisk samarbejde.

Hensigten med aftalen er at starte et nyt selskab, der skal tilbyde investeringsadministrationsservices til kapitalforvaltere i Australien, New Zealand og Asien, oplyser Simcorp.

Hvis aftalen skulle ende med at blive endelig, vil der være tale om en ”stor kontrakt” for Simcorp, der i så fald vil oplyse fondsbørsen om det.

Det danske selskab vil i forbindelse med oprettelsen af det nye selskab foretage en minoritetsinvestering i foretagendet.

Simcorp forventer at udsende en pressemeddelelse med flere detaljer inden for en uges tid, fremgår det.

Simcorp ventes presset af restriktioner trods god ordreindgang

Finansdirektør i Simcorp stopper

Tidligere Simcorp-chef træder ind i fintech-virksomheds investorkreds

Mere fra FinansWatch

Pensionister i pengenød - her er hele artikelserien

I en stribe artikler har FinansWatch sat spot på det faktum, at landets pensionister og pensionselskaber på vidt forskellig vis håndterer en situation, hvor markedsrenteprodukterne er hårdt udfordrede og vil levere markant lavere udbetalinger end tidligere. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs