FinansWatch

Ant Group kan genoptage børsnotering når "problemer er løst"

Den kinesiske centralbank åbner for, at verdens største børsnotering alligevel ikke er aflyst.

Ant Group var tæt på en børsnotering, da de kinesiske myndigheder pludselig blokerede for det. | Foto: Aly Song/REUTERS / X01793

Den kinesiske fintech-koncern og digitale betalingstjeneste Ant Group vil kunne genoptage planerne for en børsintroduktion, når visse problemstillinger er løst. Meldingen kom fra den kinesiske centralbank, People's Bank of China, tirsdag.

Det skriver Bloomberg News.

Dermed kan, hvad der for nylig stod til at blive verdens største børsintroduktion, blive til virkelighed.

Det var Kinas centralbankchef, Yi Gang, der under en paneldiskussion på World Economic Forum sagde, at relevante agenturer fortsat undersøger spørgsmål i forbindelse med monopoler i Ant Group, der er en del af Alibaba-koncernen med Jack Ma som bagmand.

Yi Gang tilføjede, at sagerne er “komplicerede”, samt at nogle risici vedrører forbrugernes privatliv. Regulatorer har ifølge Yi brug for en klar juridisk ramme.

"Jeg vil sige, at dette er en proces og også, at når problem er løst, vender det tilbage til at være fortsatte overvejelse i henhold til loven," lød det fra Yi på engelsk.

På spørgsmålet om hvorvidt det betyder en børsintroduktion, tilføjede han, at hvis virksomheden følger den juridiske struktur, "får man resultatet".

Kommentaren har lettet de globale investorer, der har søgt efter tegn på, hvad fremtiden måtte bringe for verdens største fintech-gigant.

Flere internationale investorer som Blackrock har stået tilbage med illikvide aktiver i den digitale betalingstjeneste, efter at den kinesiske regering satte en stopper for selskabets planlagte børsnotering i november.

De globale investorer havde sendt over 10 mia. dollar efter selskabet forud for børsnoteringen, men myndighedernes aflysning af børsintroduktionen efterlod investorerne uafklarede.

Kina har siden udsendt en række udkast til regler, der har truet med at bremse væksten for nogle af Ants mest lukrative aktiviteter.

Meldingen fra centralbankchef Yi Gang er det seneste tegn på, at Ant har undgået det værst tænkelige scenarie, hvor det skulle lukkes og slukkes for en række aktiviteter.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs