FinansWatch

Simcorp skuffer forventninger – ordreindgang overrasker positivt

Det danske it-selskab med fokus på finanssektoren lander på flere parametre lavere i tredje kvartal end forventet. Til gengæld steg ordreindgangen.

Foto: Simcorp/PR

Softwareselskabet Simcorp har i tredje kvartal 2020 haft en omsætning, der endte 14 pct. lavere sammenlignet med samme kvartal året før. For driftsresultatet var der ligeledes tale om en tilbagegang.

Det viser regnskabet for tredje kvartal, som er offentliggjort torsdag morgen.

Omsætningen sluttede i tredje kvartal på 100,2 mio. euro mod 117,4 mio. euro i samme kvartal sidste år. Til sammenligning havde analytikerne ventet en omsætning på 110,2 mio. euro, ifølge et medianestimat indsamlet af Simcorp selv forud for regnskabet.

Til gengæld steg ordreindgangen i tredje kvartal og nåede 21,7 mio. euro mod 19,1 mio. euro i den tilsvarende periode året forinden. Det betyder, at ordrebogen ved udgangen af september lå på 43,8 mio. euro, som er højere i forhold til samme tid sidste år, hvor ordrebogen udgjorde 35,0 mio. euro.

Analytikerne havde ventet en ordreindgang på 18,1 mio. euro i kvartalet og en ordrebog på 38,7 mio. euro.

På indtjeningssiden kunne Simcorp for tredje kvartal fremvise et driftsresultat (EBIT) på 22,4 mio. euro, som var mindre end de 35,2 mio. euro, der strømmede ind på den post i samme kvartal sidste år.

Det skuffede samtidig analytikernes forventninger, som lød på 26,2 mio. euro.

Alt i alt gav det på bundlinjen et overskud efter skat på 14,1 mio. euro. Det var lavere end i samme periode året før, hvor Simcorp tjente 29,3 mio. euro efter skat. Analytikerne havde ventet et nettoresultat for perioden på 21,2 mio. euro.

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs