FinansWatch

Mastercards indtjening slog den mest optimistiske analytiker

Betalingsvirksomheden tjener flere penge, end selv den mest optimistiske analytiker havde skudt på.

Foto: /ritzau/BORBERG THOMAS

Den amerikanske betalingskortgigant Mastercard overraskede selv den mest optimistiske analytiker med hensyn til den justerede indtjening per aktie i selskabets regnskab for første kvartal.

Her rapporterede selskabet en justeret indtjening per aktie på 1,78 dollar, hvor den mest optimistiske analytiker, ifølge Bloomberg Data, havde estimeret 1,71 dollar. Det gennemsnitlige estimat landede på 1,66 dollar.

Det er samtidig en markant fremgang i forhold til første kvartal sidste år, hvor indtjeningen per aktie landede på 1,50 dollar.

Kortgigantens omsætning landede på 3,9 mia. dollar, hvilket er en forbedring på 300 mio. dollars, da omsætningen samme periode sidste år lød på 3,6 mia. dollar. Ifølge Bloomberg data var der estimeret en toplinje på 3,85 mia. dollar.

Mastercard bliver belønnet i formarkedet, hvor aktien stiger med 1 pct.

Rådgiver spår kritisk udvikling for dankortet 

Betalingsselskaber vil sætte flere data i spil 

Konkurrencestyrelse uddeler 45 påbud om ulovlige kortgebyrer 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs