FinansWatch

Trods mange opslag i databaser fanges fåtal af kriminelle

International database over kriminelle bruges hyppigt, men alligevel bliver kun en lille andel af professionelle kriminelle fanget, skriver Nyhedsbrevet Finans.

Der bliver flittigt slået op i databaser, der skal hjælpe banker med at fange kriminelle, men det er kun i ganske få sager, man får fingrene i de kriminelle. Det skriver Finansforbundets Nyhedsbrevet Finans og henviser til et citat fra den tidligere Europol-chef Rob Wainwright, der har udtalt, at man kun fanger 1 pct. af de kriminelle.

Årsagen har blandt andet været, at der blev brugt nationale databaser til international kriminalitet. Men mediet fremhæver, at databasen Lexisnexis kan være med til at stoppe kriminalitet. I denne database bliver der angiveligt foretaget 33 mia. opslag hvert år, og der findes information på over 2,3 mio. personer.

I nordisk sammenhæng bliver adgang til databasen Lexisnexis formidlet via datavirksomheden Experian.

"Vi leverer World Compliance data til en række danske banker, finansieringsvirksomheder og pensionsselskaber. Men databasen er også et aktuelt værktøj for advokater, revisorer og andre, der skal tjekke deres kunder i forhold hvidvask", siger Michael Viktor Jensen, såkaldt senior product manager i Experian, til Nyhedsbrevet Finans.

Afgående Europol-chef: Europa taber kampen mod hvidvask 

Task Force skal klæde bankerne bedre på i kampen mod kriminelle 

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs