FinansWatch

Branchekender: Stadig misforhold trods flere midler til hvidvask

Trods 30 nye årsværk til Bagmandspolitiet til bekæmpelse af hvidvask vil der forsat være et misforhold i forhold til bankerne, vurderer Jakob Dedenroth fra Revisorjura.dk over for Børsen.

Selvom politikerne på årets finanslov har valgt at sende 30 nye årsværk til Bagmandspolitiets, SØIK, hvidvasksekretariat, så vil der stadig være et misforhold mellem myndigheder og banker. Det vurderer Jakob Dedenroth fra Revisorjura.dk over for Børsen.

"Til trods for, at der nu kommer 30 nye årsværk, så er det stadig fuldstændig skævt i forhold til bankerne. I Nordea og Danske Bank sidder der omkring 2500 medarbejdere og arbejder med det her," siger Jakob Dedenroth.

Bagmandspolitiet havde i første halvår 2018 modtaget 15.760 indberetninger om hvidvaskmistanke, og fortsætter tendensen vil det slå rekordåret 2017 med 25 pct. 

Jakob Dedenroth mener, at man bør overveje, om de 30 nye årsværk i stedet kunne bruges på at investere i ny teknologi. Som del af finanslovsaftalen får hvidvasksekretariatet i Bagmandspolitiet sin egen efterforskningsenhed.

Bagmandspolitiet får 30 nye ansatte til kamp mod hvidvask 

Bagmandspolitiet: Sigtelse ikke et udtryk for håndfaste beviser 

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs