Branchekender: Stadig misforhold trods flere midler til hvidvask

Trods 30 nye årsværk til Bagmandspolitiet til bekæmpelse af hvidvask vil der forsat være et misforhold i forhold til bankerne, vurderer Jakob Dedenroth fra Revisorjura.dk over for Børsen.

Selvom politikerne på årets finanslov har valgt at sende 30 nye årsværk til Bagmandspolitiets, SØIK, hvidvasksekretariat, så vil der stadig være et misforhold mellem myndigheder og banker. Det vurderer Jakob Dedenroth fra Revisorjura.dk over for Børsen.

"Til trods for, at der nu kommer 30 nye årsværk, så er det stadig fuldstændig skævt i forhold til bankerne. I Nordea og Danske Bank sidder der omkring 2500 medarbejdere og arbejder med det her," siger Jakob Dedenroth.

Bagmandspolitiet havde i første halvår 2018 modtaget 15.760 indberetninger om hvidvaskmistanke, og fortsætter tendensen vil det slå rekordåret 2017 med 25 pct. 

Jakob Dedenroth mener, at man bør overveje, om de 30 nye årsværk i stedet kunne bruges på at investere i ny teknologi. Som del af finanslovsaftalen får hvidvasksekretariatet i Bagmandspolitiet sin egen efterforskningsenhed.

Bagmandspolitiet får 30 nye ansatte til kamp mod hvidvask 

Bagmandspolitiet: Sigtelse ikke et udtryk for håndfaste beviser 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også