Jysk sparekasse faldt kraftigt i børsdebut

Investorerne var nådesløse ved Den Jyske Sparekasse torsdag, som var sparekassens første dag på børsen.
Claus E. Petersen | Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Claus E. Petersen | Foto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
AF DANIEL HEDELUND OG MICHAEL DUELUND

Sparekassechef Claus E. Petersen glædede sig med egne ord lige så meget til dagens børsnotering af Den Jyske Sparekasse, som et lille barn glæder sig til juleaften.

Den første handelsdag skulle dog vise sig at blive en blød pakke. På sin første handelsdag faldt Den Jyske Sparekasses aktie således markant. Aktien, der åbnede i kurs 85, faldt til kurs 77,5, hvilket svarer til et fald på hele 8,8 pct. Til sammenligning endte C25-indekset i status quo.

Da aktien blev handlet i kurs 80 kort før torsdag middag, var det alligevel en tilfreds direktør, som FinansWatch havde i røret.

"Selvom aktien dykker, er jeg godt tilfreds, i og med at vi har gjort aktien omsættelig," sagde Claus E. Petersen, adm. direktør for Den Jyske Sparekasse, og henviste til, at børsnoteringen har gjort det muligt for tidligere garanthavere at sælge ud af deres investering i sparekassen.

Efter torsdagens markante fald har de tidligere garanter dog tabt penge på deres investering i forhold til den pris, som de købte garantbeviser for.

"Min forpligtelse herfra er sammen med mine 380 dygtige kolleger at drive en så god butik som muligt og gøre sig værdig til den tillid, det er at få stillet andre menneskers kapital til rådighed," lød det fra direktøren.

Sparekasseboss efter børsdebut: "Hvis succeskriteriet var, at vi skulle have en høj kurs, havde vi nok overvejet at trække os"

Sparekassechef før børsnotering: "Jeg glæder mig, ligesom et lille barn gør til juleaften"  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også