FinansWatch

"Rygterne om vores død er stærk overdrevne"

Intet pengeinstitut vil dø på grund af nye regler om f.eks. risikostyring og compliance, fastslår formand for Lokale Pengeinstitutter, Bent Naur, der er træt af eksperter og mediers dommedagsprofetier.

At den megen ny regulering af bankerne kræver ressourcer, er hævet over enhver tvivl. Men at det skulle kræve så mange ressourcer, at det vil tvinge en række små pengeinstitutter i knæ, er en myte. Pengeinstitutter dør af en dårlig kreditbog. Sådan er det i dag, sådan var det i halvfemserne og sådan var det også i 80erne. Det mener formand for Lokale Pengeinstitutter Bent Naur, der torsdag talte til organisationens årsmøde. Her fremhævede han de små pengeinstitutters tradition for og vilje til, at arbejde sammen om at løse den type udfordringer.

”Alle der dør, dør på grund af en dårlig kreditbog. Det er dødsårsagen i den finansielle sektor,” sagde Bent Naur med klar adresse til de tilstedeværende journalister.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Danskerne satte pensionsrekord i coronaår

Den danske pensionsformue steg med 4 pct. i 2020 i forhold til 2019. I alt har danskernes lagt mere end 123 mia. kr. oveni pensionsformuen sidste år, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs