Ændring af Finansiel Stabilitet på vej

Bag kulisserne arbejdes der på en omorganisering af Finansiel Stabilitet, der i højere grad skal afspejle, at man nu et rendyrket statsselskab, oplyser formand Henrik Kruse Petersen.
AF RB-BØRSEN

Det statslige selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, der i folkemunde er kendt som "skraldespandsselskabet", står over for en omfattende omstrukturering. Det afslører bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen, efter at det er lykkedes at sælge 4000 privatkunder fra den kollapsede Roskilde Bank til Arbejdernes Landsbank.

"Vi er i en situation, hvor vi efter 1. oktober er blevet et rent statsselskab. Finansiel Stabilitet har altid været 100 pct. statsejet men med økonomisk støtte fra den finansielle sektor. Det er afsluttet. Nu er vi både risiko- og ejermæssigt et statsselskab, og det giver anledning til nogle omkalfatringer af strukturen, som jeg håber, at vi kan oplyse om et par uger," siger Henning Kruse Petersen uden at ville afsløre mere.

Roskilde Bank-kunderne var de sidste privatkunder i Finansiel Stabilitet, der nu sidder tilbage med erhvervskunder og en portefølje af aktiver, blandt andet ejendomme. Samtidig har Folketinget besluttet at ændre afviklingsordningen for nødlidende banker fra 1. oktober, så bankerne aktivt skal tilmelde sig selskabets afviklingssystem. Det er den ændring, der giver selskabet anledning til at ændre på sin struktur, forklarer bestyrelsesformanden.

(RB-Børsen)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også