FinansWatch

Ændring af Finansiel Stabilitet på vej

Bag kulisserne arbejdes der på en omorganisering af Finansiel Stabilitet, der i højere grad skal afspejle, at man nu et rendyrket statsselskab, oplyser formand Henrik Kruse Petersen.

Det statslige selskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, der i folkemunde er kendt som "skraldespandsselskabet", står over for en omfattende omstrukturering. Det afslører bestyrelsesformand Henning Kruse Petersen, efter at det er lykkedes at sælge 4000 privatkunder fra den kollapsede Roskilde Bank til Arbejdernes Landsbank.

"Vi er i en situation, hvor vi efter 1. oktober er blevet et rent statsselskab. Finansiel Stabilitet har altid været 100 pct. statsejet men med økonomisk støtte fra den finansielle sektor. Det er afsluttet. Nu er vi både risiko- og ejermæssigt et statsselskab, og det giver anledning til nogle omkalfatringer af strukturen, som jeg håber, at vi kan oplyse om et par uger," siger Henning Kruse Petersen uden at ville afsløre mere.

Roskilde Bank-kunderne var de sidste privatkunder i Finansiel Stabilitet, der nu sidder tilbage med erhvervskunder og en portefølje af aktiver, blandt andet ejendomme. Samtidig har Folketinget besluttet at ændre afviklingsordningen for nødlidende banker fra 1. oktober, så bankerne aktivt skal tilmelde sig selskabets afviklingssystem. Det er den ændring, der giver selskabet anledning til at ændre på sin struktur, forklarer bestyrelsesformanden.

(RB-Børsen)

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs