FinansWatch

Finans Danmark: Det handler om risiko i landdistrikterne

Realkreditinstitutterne ville svigte deres ansvar, hvis de ikke tog højde for risici ved udlån i landdistrikterne, fortæller Finans Danmark, der erkender, at der er udfordringer.

Foto: PR

Det handler om risiko, når realkreditinstitutterne giver et afslag i landdistrikterne. For ellers ville der være tale om et ansvarssvigt over for boligmarkedet og investorer i obligationer, fortæller Peter Jayaswal, der direktør for Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Det skriver Finans.

"Vi skal både se på kreditværdighed og pantets værdi. Og når vi vurderer værdien, er der tale om pant bag lån, der løber i 30 år. Vi skal have meget stor sikkerhed, det er derfor vi kan tilbyde så lav rente. Vi har også et hensyn at tage til obligationsejerne, der er kommet med pengene. Mange almindelige danskere investerer jo i obligationer gennem deres pensionsopsparinger," siger Peter Jayaswal til mediet.

Samtidig fortæller han, at der blevet givet omkring 65.000 nye realkreditlån til ejerboliger i der- og landkommuner i det seneste år.

Han erkender dog, at der er udfordringer. Men fortæller, at det er vigtigt, at der bliver fokuseret på de rigtige løsninger, og at den rigtige løsning ikke er at slække på sikkerheden, hvilket kan gøre det dyrere for alle boligejere.

Ejendomsmæglerkæde ønsker statsgaranti på del af realkreditlånet

Finanslobby går i rette med DF: Ser ingen låneudfordringer i landdistrikterne

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs