FinansWatch

Ejendomsmæglerkæde ønsker statsgaranti på del af realkreditlånet

En statsgaranti på de yderste 20 pct. af realkreditlånet vil gøre det muligt at sælge langt flere huse i landdistrikterne, lyder forslag fra ejendomsmæglerkæde.

RB Mægler, der står bag ejendomsmæglerkæderne RealMæglerne og BoligOne, foreslår en statsgaranti for de yderste 20 pct. af realkreditlån for at sparke yderligere gang i salget af huse i landdistrikterne.

Det skriver Finans.

Her fortæller direktøren for RB Mægler, Preben Angelo Merrild, at selvom det går bedre med salget i provinsen, så falder mange handler sammen, fordi det er svært at få adgang til de billige realkreditlån. Finans skriver, at mange kun kan låne via et pantebrevsselskab eller via banken, hvis de vil købe en bolig. Det vil ifølge Preben Angelo Merrild være relativt risikofrit for staten at give en garanti for den yderste del af lånet.

"Mange af de kunder, der vælger udkantsdanmark, er økonomiske godt polstrede. De flytter ud, fordi de gerne vil have adgang til naturen og fred og ro. Dertil kommer, at lånene er så små, at det bliver let for folk at betale dem," siger Preben Angelo Merrild.

I en anden artikel fra Finans fortæller Finans Danmark, at de ikke ønsker at forholde sig til forslaget fra RB Mægler.

"Der har før været forslag om statsgaranteret udlån. Det er vigtigt at holde for øje, at der er flere måder at låne på. Men vi glæder os over, at der er flere initiativer for at understøtte landdistrikterne og gøre det attraktivt at bo der," siger Peter Jayaswal, der er direktør for Ejendomsfinansiering i Finans Danmark.

Koldere vejr og flere års prisfest rammer boligmarkedet

Jarlov klar til store ændringer hos Finanstilsynet 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs