Nøddebo: Barnier syntes nok vi gentog os

Danmarks kamp for dansk realkredit har været massiv, og nøglepersonen har lyttet, siger Carsten Nøddebo formand for Realkreditforeningen ved foreningens årsmøde.

Tak for kampen.

Sådan lyder det fra talerstolen ved Realkreditforeningens årsmøde. Her takkede formand Carsten Nøddebo for den indsats som Danmark har kæmpet i EU i håb om at redde den danske realkredit.

”I Danmark er der derfor fra mange sider gjort en stor indsats for at skabe opmærksomhed om de særlige danske vanskeligheder. Det gælder Folketingets Erhvervsudvalg, Økonomi- og Erhvervsministeriet, Finanstilsynet, Nationalbanken og brancheorganisationerne. Der har været – og er stadig - et behov for at forklare de særlige danske forhold og på den måde skabe forståelse for reglernes konsekvenser,” siger Carsten Nøddebo, formand i Realkreditforeningen og peger særligt på, at EU-kommissær Michel Barnier har lyttet.

”Men i Kommissionen forstår en række personer i hvert fald nu, hvad dansk realkredit er. Den vigtigste af dem, kommissær Michel Barnier, aflagde besøg i Danmark i september måned. Og jeg tror, hver og én af hans danske samtalepartnere påpegede, hvor problematiske likviditetsreglerne er. Barnier syntes måske, at der var mange gentagelser, men vi kan være tilfredse med, at vores budskab gik klart igennem. Det vil jeg gerne her sige tak for til alle involverede parter”.

Kampen er dog langt fra vundet endnu, understregede Carsten Nøddebo fra talerstolen, der stadig ser store problemer i reguleringen fra EU.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også