Brian M åben over for snak med bankerne

Men økonomi- og erhvervsministeren understreger, at skatteyderne ikke skal betale regningen for dårligt drevne banker.

Den samlede danske banksektor rakte søndag aften og mandag formiddag en hånd ud efter politikerne på Christiansborg, som de godt vil have i tale ovenpå krakket i Fjordbank Mors. Både Jan Kondrup og Bent Naur, henholdsvis direktør og bestyrelsesformand for Lokale Pengeinstitutter, samt Jørgen Horwitz, topchefen hos Finansrådet, opfordrer til politisk handling i samarbejde med bankerne.

Den ansvarlige minister, Brian Mikkelsen (K) er åben over for at finde sammen og tage en ny dialog om de værktøjer, som sættes i brug, når banker går ned.

”Jeg vil gerne tage en snak med finanssektoren,” siger Brian Mikkelsen til TV2News.

Venter på EU

Han siger, at regeringen venter på at EU-reglerne ændres, således at man på tværs af alle EU-landene skal efterleve det samme regelsæt. Netop her er de danske politikere under kraftig beskydning fra store dele af den finansielle sektor, fordi man mener, at de danske regler i forbindelse med bankkrak, Bankpakke III, er unødig hård ved indskyderne og investorerne bag seniorgæld, således at Danmark stiller sig negativt ud på europæisk plan, hvilket svækker de mindre danske bankers funding-muligheder i udlandet.

”Vi har i Danmark nogle regler, der er de samme, som de arbejder efter i Tyskland og England, hvor det også kun er de første 100.000 euro, der er sikrede. Så der er ikke nogen forskel der,” siger Brian Mikkelsen til TV2 news.

”Men vi vil ikke være med til at betale statsstøtte, fordi det ikke er retfærdigt, at skatteyderne skal betale regningen for dårligt drevne banker," siger ministeren, der opfordrer aktionærerne i en række danske banker til at sætte skub i konsolideringen i sektoren, så man kan få ryddet op.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også