Her er Fjordbank Mors problembørn

Både hvad angår type og geografi, spænder krakbankens problemkunder vidt. Se listen her:

AF MORTEN JOHNSEN, epn.dk

Scan Energy

Fjordbank Mors har udlånt omkirng 400 mio. kr. til landmænd på Mors og Salling, som har investeret store summer i det kriseramte energiselskab, der var et mulehår fra at komme på børsen i Tyskland. Nu er selskabet reelt i betalingsstandsning, og Fjordbanks kunder står med voldsomme tab som følge af nedskrivninger på deres aktieposter.

Landic

Fjordbank Mors har pant i de såkaldte SAS-ejendomme ved Lufthavnen, som gik ned sammen med islandske Landic, der havde købt ejendommene fra Ole Vagner sammen med resten af Keops. Nu leder Fjordbank efter en ny ejer til ejendommene og har blandt andet forsøgt at overdrage dem til Ole Vagner, men det har Finansiel Stabilitet blokeret for.

Skousen

Fjordbank Mors har et lån på 100 mio. kr. til hvidevarekæden, som kæmper med krisen og i værste fald kan risikere at knække halsen. Det har tidligere været fremme, at Fjordbank Mors ikke kan forvente at få sine 100 mio. kr. igen, hvis Skousens datterselskab Skousen Detail må lukke.

Michael K. Andersen

Fjordbank Mors har været bankforbindelse for ejendomsinvestoren og blandt andet finansieret en række K/S-projekter. Michael K. Andersen er en af de største kunder i banken, men selv om han har været plaget af voldsomme tab de senere år, har han indtil videre kæmpet sig igennem.

Bella Center

Fjordbank Mors er medinvestor i det store center på Amager, som gennem årene har været en rigtig god forretning. Et ambitiøst hotelbyggeri har dog givet problemer, og bankforbindelsen Nordea krævede derfor, at aktionærerne kom med friske penge i form af omkring 250 mio. kr.

Metropol Shoppingcenter

Fjordbank Mors har pant for 115 mio. kr. i det store shoppingcenter i Hjørring, der i alt har gæld til banker og kreditinstitutter for næsten 600 mio. kr. Efter tab på mere end 60 mio. kr. de to seneste år er egenkapitalen negativ.

Johnny Røn

Den lokale forretningsmand ejer blandt andet entreprenørvirksomheden Erling Jensen, men har de senere år været voldsomt mærket af krisen. Blev tidligere præsenteret som en mønsterkunde i Morsø Banks årsrapport for 2004. Nu er egenkapitalen negativ, og den samlede bankgæld er på over 50 mio. kr.

Thomas Øllgaard

En af de største plante- og svineproducenter på Mors blev erklæret konkurs for kort tid siden og har store lån os Fjordbank Mors, som risikerer store tab på tvangsauktionerne, da de også hæfter for den del af gælden hos DLR Kredit.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også