FinansWatch

Professor: De facto nationalisering af pressede banker

Professor Steen Thomsen stiller spørgsmålstegn ved, om Finanstilsynet har kompetence-niveauet til de vide beføjelser tilsynet har fået.

Foto: Stine Larsen

Danske bankdirektører og deres bestyrelser spekulerer i disse uger over, hvad de skal sende ind af materiale til Finanstilsynet, så tilsynet og direktør Ulrik Nødgaard giver deres handlingsplaner det blå stempel.

I denne artikel rettede advokat Michael Camphausen i sidste uge fokus på, at det blot kan være et spørgsmål om tid, før vi får de første sammenstød mellem bankledelser i de pressede banker og Finanstilsynet, hvor bankens ledelse vil den ene vej, mens tilsynet vil den anden vej. Sagen er, at tilsynet har fået nye og brede beføjelser til at gå ind og proaktivt vurdere de pressede bankers redningsplaner. Altså skal et offentligt tilsyn vurdere og godkende kommercielt orienterede strategiplaner fra en privat virksomhed.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs