FinansWatch

Formands ejerandel svinder ind

Godsejer Rasmus Juhl Rasmussen ejer nu mindre en fem procent af aktierne i statskontrollerede Aarhus Lokalbank.

Godsejer Rasmus Juhl Rasmussen ejer nu under fem procent af kriseramte Aarhus Lokalbank, der netop har konverteret hybrid kernekapital fra staten til aktier, så staten nu ejer 67,5 pct. af banken.

I en meddelelse til fondsbørsen meddeler Aarhus Lokalbank at formanden har passeret grænsen på fem pct.

”Efter gennemførelse af konverteringen af statsligt kapitalindskud samt påløbne renter i henhold til Aftale om Statsligt Kapitalindskud ejer Rasmus Juhl Rasmussen personligt samt via kontrolleret selskab ikke længere over 5 pct. af aktiekapitalen eller stemmerettighederne i Aarhus Lokalbank.”

Muligt formandsskifte

En fejlslagen ekspansionsstrategi har sendt Aarhus Lokalbank i knæ med Rasmus Juhl Rasmussen for bordenden. Om formanden er på vej ud fremgår ikke af meddelelsen, men det er ikke usandsynligt, at den nye storaktionær har tænkt sig at ændre på formandsposten.

”Staten vil selvfølgelig sætte nogle folk ind i bestyrelsen. Og vi har allerede gjort os nogle tanker om det. Men der er ikke truffet en afgørelse om det,” sagde Rasmus Juhl Rasmussen til FinansWatch, da man i slutningen af januar meddelte, at man blev nødt til at konvertere statens kapital.

Mere fra FinansWatch

Finanstilsynet langer flere påbud ud til PFA

Inspektion i 2020 har resulteret i en stribe påbud fra Finanstilsynet til PFA. Ifølge topchef har pensionsselskabet enten allerede rettet op på de områder, som Finanstilsynet har rettet kritisk fokus på, eller er i gang med det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs