Hvidbjerg Bank satser på nye guldkalve

Hvidbjerg Bank kan ikke satse på vækst i bankens gamle områder, til gengæld skal filialerne i Holstebro og Viborg, der sidste år høstede 40 pct. flere kunder, stå for bankens vækst i fremtiden, siger direktør Oluf Vestergaard.

Mens Hvidbjerg Bank i går måtte præsentere et underskud for 2010, kunne ledelsen til gengæld sig over en vækst i kundetilgangen.

Bankens nyeste filialer tiltrak intet mindre end 40 pct. flere kunder i 2010. Og det er da også netop filialerne i hhv. Holstebro og Viborg, der åbnede for cirka fire år siden, der skal stå for den fremtidige vækst i Hvidbjerg bank, siger direktør i Hvidbjerg Bank, Oluf Vestergaard.

”Vi er meget tilfredse med kundetilgangen, og det er noget, der i fremtiden vil påvirke os i positiv retning,” siger han til FinansWatch og peger på, at en fortsat kundetilgang i Holstebro og Viborg skal være i fokus i 2011.

Demografi bremser

Ud over hovedsædet i Hvidbjerg har banken også en afdelinger i Stuer, men det er ikke her, at bankdirektøren ser vækstmuligheder.

”Hvis vi tager Struer Kommune, hvor Hvidbjerg- og Struer-afdelingen er beliggende, så er vækstmuligheden kun moderat. Der sker ikke nogen vækst på Thyholm, og demografiens udvikling betyder, at forretningsomfanget måske blive reduceret lidt, når man ser på det lange bane. Det er i hvert fald ikke her, vi kan forvente vækst. Det er mere status quo,” siger Oluf Vestergaard

Til gengæld peger han direkte mod Holstebro og Viborg, som bankens nye guldkalve, der skal sikre banken vækst.

Tage markedsandele

”Der er vi nye, og der har vi måske en markedsandel på 1 eller 2 pct. Vi har sat nogle pæne mål for udviklingen der, fordi det er steder, hvor vi naturligt vil have vores udvikling, fordi vi ikke har nogen nævneværdig markedsandel,” siger direktøren, der dog understreger, at de nuværende kunder ikke vil blive overset.

”Vækst er vigtigt, men ikke for enhver pris. Vi skal huske de nuværende kunder, dem skal vi pleje og passe, så konkurrenterne ikke snupper dem,” siger han.

Bankens resultat før skat viste et minus på 10,5 mio. kr., som skal sammenlignes med et overskud på 1,5 året før. Årets resultat endte på minus 7,9 mio. kr., hvilket er et fald fra 1,3 mio. året før. Årsagen til de røde tal skal findes i bankens nedskrivninger, som er øget med cirka 8 mio. kr. Banken nedskrever 18,5 mio. kr. mod 10,4 mio. kr. året før.

Regnskab: Nedskrivninger trækker Hvidbjerg Bank i rødt

Lille bank havde 28 mio. på konto i Amagerbanken

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også