FinansWatch

Lille bank havde 28 mio. på konto i Amagerbanken

Hvidbjerg Bank bliver hårdt ramt af Amagerbankens krak. Banken havde 28 mio. kr. stående på en valutakonto, da Amagerbanken krakkede. Smerteligt, siger bankdirektør Oluf Vestergaard.

Amagerbankens krak var en ekstra stor mavepuster for Hvidbjerg Bank, der i går kom med regnskab.

Banken havde nemlig 28 mio. kr. stående på en valutakonto i Amagerbanken, da den krakkede.

Ærgerligt og smerteligt, siger Hvidbjerg Banks direktør, Oluf Vestergaard, der samtidig forsikrer, at det er helt usædvanligt og ganske tilfældigt, at banken havde 28 mio. kr. stående i Amagerbanken.

Negativ påvirkning

Amagerbankens krak kommer formegentlig til at betyde, at resultatet før skat for Hvidbjerg Bank i 2011 også vil blive negativt.

”Det er så ærgerligt og smerteligt. Det er ikke noget, vi bryder os om eller er tilpasse med. Men når det så er sagt, må vi sige, at det ikke er noget, vi kan ændre på, og så vi må sige: Det var så det, og så må vi videre derfra,” siger han.

I havde 28 mio. kr. stående på en valutakonto, hvordan føles det set i bakspejlert?

Tomt e konti hver dag

”Det ganske forfærdeligt. Det har været nemt for vores kunder at bestille udenlandske overførsler og checks via nettet, og det har vi kørt via Amagerbanken, fordi de kørte på det samme edb-system som os. Men på trods af det har vi aldrig rigtig haft penge stående på de valutakonti, fordi vi hver dag tømte dem. Når den her konto ikke bliver tømt, er det, fordi kunden ikke lige ønsker at disponere dem med det samme og for at undgå valutarisikoen, så beholder vi dem på den konto”.

Burde I ikke have været mere opmærksomme på usikkerheden ved at have så meget stående?

Tilfældigheder

”Jo, det er rigtigt, det kan vi sagtens se i bakspejlet, men normalt står de der heller ikke. De stod der kun et par nætter, men det var jo så lige henover konkursen. Det er så uheldigt, som noget kunne være. Det var faktisk også tilfældigt, at de går ind i Amagerbanken, vi styrer ikke, hvor de ryger hen”

Burde I ikke have været mere opmærksomme på, at der ikke lige rullede 28 mio. kr. ind hos Amagerbanken?

”Jo, det kan du have ret i, men det var heller ikke meningen, de skulle stå der. De står der bare lige en nat eller to, og kommer konkursen. Det, du også skal tænke på, er, at frem til 30. september har der ikke været nogen risiko ved at have noget stående i banker og sparekasser, der har alt været dækket”.

Uforståeligt krak

Men det er det jo ikke længere, og det er I vel også godt klar over?

”Ja, det er vi, men at man 88 dage efter, at staten har tilført Amagerbanken milliarder siger, at nu kan den så ikke kan mere. Det er fuldstændig uforståeligt,” siger bankdirektøren.

Af de 28 mio. kr. har Hvidbjerg Bank modtaget 16,5 mio. kr. fra konkursboet. De resterende 11,5 mio. kr. forventes at være tabt. Banken forventer samtidig via indskydergarantien at skulle kaste 1,7 mio. kr. efter Amagerbankens krak.

Hvidbjerg Bank satser på nye guldkalve

Regnskab: Nedskrivninger trækker Hvidbjerg Bank i rødt

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs