Danske Bank skruer op for ansættelserne

Flere banker holder fortsat antallet af ansættelserne nede, viser en rundspørge foretaget af FinansWatch. Danske Bank Danmark forventer dog at ansætte flere næste år.
Foto: LARSEN STINE
Foto: LARSEN STINE

Finanskrisen fik sat en stopper for det friske blæk på ansættelseskontrakterne.

Langt færre skiftede job, og de fleste banker droslede ned for ansættelserne.

Men for Danske Bank i Danmarks vedkommende er den tendens nu ved at vende. Banken forventer flere ansættelser næste år.

”Mit skøn er, at vi kommer til at ansætte omkring 1.000 mennesker næste år. Hvis vi tager det hele med i år, har vi ansat omkring 600, så vi forventer lidt flere næste år,” siger Danske Banks HR-underdirektør Bent Jespersen, til FinansWatch.

Ikke som før krisen

De flere ansættelser skyldes dels, at der har været stilstand i sektoren, som banken forventer bliver løsnet, og dels at Danske Bank går ind i en stime af pensioneringer. På trods af at der bliver skruet op for ansættelserne, bliver det dog ikke på samme niveau som før krisen.

”Hvis vi går tilbage til tiden før finanskrisen var det ikke ualmindeligt, at vi havde en personaleomsætning, der nærmede sig otte til ti pct. på årsbasis. Hvis du gør det op på en 15.000 medarbejdere, så har vi været oppe og ansætte en 1.500 til 2.000 for nogle år siden,” siger han.

”Vi har set en naturlig afgang, der har været tæt på nul. Der har ikke været mange, der har skiftet job, men det forventer vi, at der kommer mere gang i næste år, så vi forventer at den naturlige afgang vil være lidt højere næste år,” siger Bent Jespersen.

Højere naturlig afgang

Hos Jyske Bank og Sydbank holder man fortsat ansættelserne nede. HR-strateg i Jyske Bank Poul Bonde Jensen forventer, at ansættelserne næste år bliver på niveau med 2010, som sammen med 2009 stod for et markant lavere antal ansættelser end før krisen.

”I de næste år vil vi se den samme tendens som i 2009 og 2010. Det er ikke sådan, at vi får et niveauhop enten den ene eller den anden vej,” siger han.

Ifølge Poul Bonde Jensen var Jyske Bank en af de banker, der startede tendensen med at ansætte færre allerede i 2006, og HR-strategen forventer ikke, at banken foreløbigt kommer op på niveauet fra tidligere.

”Vi kommer aldrig op på niveauet fra før krisen. Dengang ansatte vi usædvanligt mange, og med den udvikling, der er i teknologien og strukturen i sektoren, kommer vi aldrig nogensinde til at ekspandere med ansættelser i samme grad, som vi for vores vedkommende gjorde frem til 2006,” siger han til FinansWatch.

Hos Sydbank forventer personalechef Else Guldager, at antallet af ansættelser kommer til at ligge på niveau med i år.

Sydbank normaliseret i 2012

”Vi har skruet ned de seneste år, i og med vi har reduceret det totale antal medarbejdere for at tilpasse omkostningerne til konjunkturerne. Derfor har vi passet meget på med eksterne ansættelser og udnyttet de kompetencer og ressourcer vi har i dag ved bl.a. at opkvalificere,” siger hun.

Else Guldagers forventning er, at man i 2012 vil være på et normalt leje i forhold til ansættelser.

”Tilbage i 06, 07, og 08 ansatte vi rigtig mange, fordi det gik rigtig stærkt i hele sektoren. Der kommer vi ikke op foreløbigt, så vi skal længere tilbage for at se på, hvad der er et normalt niveau,” siger hun.

I Nordea har man ifølge informationschef Claus Christensen ikke ansat færre under krisen. På grund af effektiviseringer vil man dog ikke se et boom i ansættelser.

”Vi har ikke bremset op i antallet af ansættelser på grund af krisen. Den generelle trend er, at vi bliver færre, fordi vi bliver mere effektive, og fordi flere funktioner bliver automatiske. Men omvendt er vi i vækst, og i år har vi for eksempel fået en række nye medarbejdere fra Fionia,” siger Claus Christensen til FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også