Julefreden sænkede sig over Fætter BR mens stormen raser videre på finansmarkederne

Fætter BR reddede livet - i hvert fald for en stund - og den finansielle uro i 2018 er intensiveret og gør nu ondt på bankerne, hvor flere har måtte nedjustere i ugen, der er gået.
Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode
Mikkel Aabenhus Hemmingsen, redaktør på MedWatch, har fokus på ugens vigtigste begivenheder for dansk erhvervsliv. | Foto: Joachim Rode

Længere tids svigtende salg har sendt Top-Toy, kæden bag blandt andet Fætter BR, ud i en livstruende krise. I denne uge lykkes det for kæden at få banker og legetøjsproducenternes opbakning til en redningsplan, der giver selskabet seks måneder til at bringe sig på økonomisk ret køl.

Sjældent har julesalget været mere afgørende for Fætter BR- og Toys'R'us-butikkernes ejer, og derfor var det da også noget at en bombe under håbet om redning, at Børsen torsdag kunne berette, at julesalget angiveligt er på vej mod endnu et dårligt år - og endda kan vise sig endnu værre end sidste års katastrofeniveau.

Tiden vil vise, om julehjælpen fra kreditorerne er nok til at sikre endnu et år for den lægetøjskæden med det Danmarksberømte slogan.

Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Claus Rasmussen

Finansiel uro gør ondt på bankerne

Finansmarkederne har i 2018 givet anledning til ikke så få grå hår og de, der lever at at færdes på området. Uroen er i årets fjerde kvartal ikke blevet mindre - tvært imod - og i den forgangne uge har både Danske Bank og Sydbank været tvunget til at nedjustere deres forventninger til året, som konsekvens af uroen.

Begge banker understreger dog, at kerneforretningen, ind- og udlån, kører efter planen, men påvirkningen fra den fornyede usikkerhed om brexit, uro om Italiens budget, de gule veste i Frankrig og en lurende international handelskrig har sat aftryk hos bankerne.

Foto: STEEN OLE/POLFOTO
Foto: STEEN OLE/POLFOTO

Saxo på opkøb

På denne i sidste uges Watch Anbefaler-nyhedsbrev stod det at læse, at Saxo Bank havde bekræftet, at den lå i forhandlinger om at overtage den hollandske bank Binckbank.

Men knap var nyhedsbrevet udkommet, førend handlen var en realitet, og Saxo Bank for 3,17 mia. kr. købte alle aktier i banken, der, ligesom Saxo Bank, lever af at tilbyde kunder onlinehandel med valuta, aktier.

Buddet fra Saxo Bank skal til afstemning på en ekstraordinær generalforsamling i Binckbank. Saxo Bank oplyser, at man håber, at handlen endelig lukkes i tredje kvartal 2019.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også