FinansWatch

Bankkunder analyseret: Mød de seks arketyper

De ansatte i landets pengeinstitutter får fremover et nyt redskab til at forstå privatkunderne bedre - nemlig seks arketyper, som sektoren har fundet frem til via interviews med 1.500 danskere. FinansWatch har kigget nærmere på arketyperne og deres digitale adfærd.

Uddrag af forsiden af rapporten om arketyperne. De seks kundetyper i farver: Rødbrun er den traditionelle. Blågrøn er den skeptiske. Gul er den usikre. Vinrød er den grundige. Gråblå er den bevidste. Og grøn er den ubekymrede. | Foto: PR/Tegnet af Peter Pedersen

Rådgivere i landets pengeinstitutter vil fra næste år stifte bekendtskab med seks arketyper af bankkunder og lære at forstå disse typers digitale adfærd, når resultaterne af en omfattende befolkningsundersøgelse kommer til at indgå i undervisningen på Finanssektorens Uddannelsescenter.

Bankfolkene vil i undervisningen møde: den traditionelle, den bevidste, den usikre, den skeptiske, den ubekymrede og den grundige bankkunde. Og frem for alt vil arketypernes digitale - eller måske ikke-digitale - tilgang til pengeinstitutterne være det, rådgiverne skal lære at tage bestik af.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs