FinansWatch

Klumme: Derfor præsterer "indavls-virksomheder" dårligere

Ny klumme-skribent på FinansWatch, Henrik Franck fra Korn/Ferry International, kigger på de interne rekrutteringsprocesser som mulig årsag til, at virksomheder med internt udklækkede ledere præsterer dårligere, end organisationer der har hentet ledelsen eksternt.

Foto: glossyprince@gmail.com

En stor undersøgelse fra Århus Universitet viser, at der er en sammenhæng mellem overskuddets størrelse og hvor ledelsen kommer fra. Er virksomhedens topledelse rekrutteret eksternt, er der en tendens til, at overskuddet er større, end hvis man har valgt at satse på en egenudviklet leder.

Henrik Franck skriver, at der næppe er grundlag for at konkludere, at interne kandidater performer dårligere, men at det kan hænge sammen med, hvordan man internt rekrutterer, hvor man springer vigtige processer over.

"Måske kan det skyldes, at man i den interne rekruttering springer over den omhyggelige arbejdsproces, man anvender i den eksterne rekruttering ? Derfor starter den internt rekrutterede kandidat simpelthen på et dårligere grundlag end den eksternt rekrutterede," skriver Henrik Franck.

Læs hele klummen her

 

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs