EU godkender fusion mellem Credit Suisse og UBS

EU-Kommissionen godkender fusionen mellem nødlidende Credit Suisse og den rivaliserende schweiziske bank UBS.
EU-kommissionen har torsdag konkluderet, at der ikke er nogle hindringer for, at den schweiziske storbank UBS opsluger rivalen Credit Suisse. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
EU-kommissionen har torsdag konkluderet, at der ikke er nogle hindringer for, at den schweiziske storbank UBS opsluger rivalen Credit Suisse. | Foto: Denis Balibouse/Reuters/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Der er ikke noget til hinder for at gennemføre fusionen mellem storbanken Credit Suisse og rivalen UBS. Det har EU-Kommissionen torsdag konkluderet.

Godkendelsen er givet ”ubetinget”, fastslår EU-Kommissionen i en pressemeddelelse.

EU-Kommissionen har vurderet fusionen for at sikre, at den ikke giver problemer for konkurrencen i Det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde (EØS). EØS omfatter ud over EU-landene også Norge, Island og Liechtenstein.

Meldingen kommer efter nogle turbulente måneder for den schweiziske storbank. I foråret begyndte kunder hurtigt at trække penge ud af Credit Suisse, efter at banken blev ramt af den markedsuro, som fulgte af kollapset i amerikanske Silicon Valley Bank.

I årets første tre måneder blev der trukket cirka 61 mia. schweizerfranc i nettoaktiver ud af banken. Det svarer til omkring 464 mia. kr.

Det sendte den 167 år gamle institution ud i krise og tvang den schweiziske regering til at organisere en redningsaktion.

Det endte med, at UBS købte Credit Suisse for 3 mia. schweizerfranc. Det svarer til cirka 22,8 mia. danske kr. Derudover har UBS indvilget i at påtage sig op til fem milliarder schweizerfranc i tab.

Det er den fusion, som nu får grønt lys fra EU-Kommissionen.

”EU-Kommissionen vurderer, at fusionen ikke vil reducere konkurrencen betydeligt på de markeder, hvor bankernes aktiviteter overlapper hinanden,” skriver EU-Kommissionen.

Ifølge EU-Kommissionen vil den fusionerede storbank fortsat stå over for et ”betydeligt konkurrencepres fra en bred vifte af konkurrenter”.

”Herunder adskillige store globale banker såvel som specialiserede udbydere og stærke lokale aktører. Kommissionen konkludere derfor, at den foreslåede fusion ikke ville rejse konkurrencemæssige problemer,” skriver EU-Kommissionen.

UBS og Credit Suisse har begge hovedkvarter i Schweiz. De tilbyder begge en række af de samme tjenester inden for blandt andet og bankydelser til virksomheder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også