First Republic Bank i nyt styrtdyk efter suspenderet aktionærudbytte

Den amerikanske bank, First Republic Bank er efter kortvarige pauser i handlen droppet med 20 pct. fredag. 
Den amerikanske bank First Republic Bank falder tungt fredag på børsen. | Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Den amerikanske bank First Republic Bank falder tungt fredag på børsen. | Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

First Republic Bank har fredag indledt handlen med nok et rødglødende minus, da investorerne har taget aktien til overvejelse efter et sløjfet aktionærudbytte.

Aktien falder over 20 pct. i den indledende handel efter en kortvarig handelspause som følge af stor volatilitet. Torsdag klarede banken ellers frisag med et plus på 10 pct. efter store svingninger.

Torsdag satte banken fra San Francisco i den grad stemningen, da frygten for et nyt bankforlis sendte det amerikanske aktiemarked ned med First Republic Bank som den altoverskyggende bundskraber med et fald på over 36 pct., da det så værst ud.

Sidenhen hjalp rygter efterfulgt af en fælles meddelelse fra hele elleve banker, der blandt andet talte Citigroup, Bank of America og Goldman Sachs, i koordination med de amerikanske myndigheder ville indsætte 30 mia. dollar i First Republic Bank.

Det sendte First Republic Bank fra S&P 500’s bund til den absolutte top.

Den gode stemning omkring bankaktien varede dog ikke evigt, da First Republic Bank efter amerikansk børslukning blandt andet kunne meddele, at man ville suspendere aktionærudbyttet.

Banken, der havde likvide midler for 34 mia. dollar eksklusive gårsdagens støtte fra bankerne, er nu fokuseret på at nedbringe sine lån og vil reevaluere størrelse og sammensætningen af sin balance.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også