Centralbankchef ønsker rente på over fem procent

Hvis det står til chefen for Federal Reserves afdeling i Kansas City, skal renten i den amerikanske centralbank hæves til over fem pct. i løbet af i år.
Foto: Jason Reed
Foto: Jason Reed
AF MARKETWIRE

Chefen for den amerikanske centralbanks afdeling i Kansas City, Esther George, mener, at centralbanken bør hæve sin toneangivende rente til over 5 pct. i løbet af 2023 og holde den der et godt stykke ind i 2024 for at få bugt med inflationen.

Det siger hun i et interview med CNBC ifølge Bloomberg News.

”Jeg har hævet mit estimat til over 5 pct.”

”Jeg ser den forblive der i noget tid, indtil vi igen ser overbevisende signaler om, at inflationen er begyndt at falde mod vores målsætning på 2 pct.,” sagde Esther George i interviewet.

Meldingen flugter i store træk med det seneste såkaldte dotplot-diagram med centralbankens chefgruppes individuelle renteforventninger fra december. Målt på medianen af de mange estimater indikerer diagrammet, at renten vil slutte 2023 i 5,125 pct.

Herefter venter centralbankens spidser, at renten sænkes igen til 4,125 pct., eller nærmere bestemt 4,0-4,25 pct. ved udgangen af 2024.

Ifølge Ester George er der inflationsmæssigt særligt grund til at holde øje med den del af servicesektoren, der ikke er afhængig af boligmarkedet. Her er inflationen vedholdende, og Esther George siger, at hun særligt her vil spejde efter tegn på, at pengepolitikken begynder at virke - det vil sige, at prisstigningstakterne i den del af sektoren tager af.

Den amerikanske centralbank hævede i 2022 renten af syv omgange fra omkring nul til intervallet 4,25-4,50 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også