FinansWatch

Europæisk børskæmpe sikrer sig flertal til norsk opkøb

Euronext, der vil overtage Oslos fondsbørs, har sikret sig opbakning fra størstedelen af de nuværende aktionærer

Efter at Euronext forleden oplyste om sin interesse i at overtage Oslos fondsbørs, så kan samlingen af europæiske børser nu fortælle, at den har sikret sig opbakning fra størstedelen af de nuværende aktionærer.

Det skriver Reuters fredag morgen med henvisning til en meddelelse fra Euronext, som er en af Europas største børsvirksomheder og ejer og driver børser i blandt andet Frankrig, Belgien, Holland og Storbritannien.

Ifølge Euronext har det sikret sig opbakning fra aktionærer, der repræsenterer 50,6 pct. af Oslos børs. De skal være villige til at sælge deres aktier forud for det officielle tilbud, som Euronext planlægger at fremlægge inden for de næste uger.

Da Euronext tidligere på ugen oplyste om sin interesse i Oslos børs, kom det frem, at selskabet var villig til at betale 625 mio. euro - eller 4,7 mia. kr. - for børsen. Det svarede til en præmie på 21 pct. sammenlignet med børsens kurs før julen.

Mere fra FinansWatch

Dansk robotrådgiver nedjusterer forventninger

Både hvad angår AUM, antal kunder og omsætning justerer robotrådgiveren Nord Investments nu sine forventninger i den forkerte retning. Årsagen skal findes i de usikre markeder og en faldende investeringslyst, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs