FinansWatch

Bank of Englands reaktion på truslen om et uordentligt brexit

Centralbankchef Mark Carney er i samråd med Underhusets finansudvalg i denne uge for at fortælle om bankens reaktion, hvis Storbritannien forlader EU uden aftale.

Foto: Kirsty Wigglesworth/Ritzau Scanpix

De britiske parlamentsmedlemmer vil vide, hvordan Bank of England planlægger at reagere, hvis resultatet af afstemningen om tilbagetrækningsaftalen med EU, der forhandles af Theresa May, bliver, at Storbritannien forlader EU næste forår uden en aftale.

Det skriver The Guardian.

Centralbankchef Mark Carney er i samråd med Underhusets finansudvalg i denne uge. Sagen har ændret sig, siden Mark Carney talte om brexit i bankens pressekonference om inflationsrapporten tidligere på måneden.

I forbindelse med konferencen oplyste centralbankchefen, at han stadig forventede en aftale, men hvis ikke det blev tilfældet, skulle man ikke forvente, at der ville komme nedskæringer i rentesatserne.

Nyheden vakte en smule skepsis, og flere reporterer antager, at banken og Finansministeriet vil gøre deres absolut bedste for at minimere nedgangen i vækst, i tilfælde af at et uordentligt brexit.

Theresa May vil dog gerne høre Mark Carney sige, at banken har planer om at mindske enhver forstyrrelse i økonomien.

Sidste uges hændelser tyder på, at de finansielle markeder stadig mangler at indregne et dommedags-tilfælde.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs