FinansWatch

Midt i hvidvasksag: Ministerium leder efter besparelser i Finanstilsynet

Finansministeriet har igennem længere tid analyseret, om der spares hos det danske Finanstilsyn. Et besparelsespotentiale på op til 10 pct. af budgettet er i spil. Det fremgår af en aktindsigt foretaget af TV2 News.

Foto: Ritzau Scanpix/Carl Redhead

Mens politikerne drøfter, om man skal tilføre flere midler til Finanstilsynet efter afsløringerne om hvidvask i Danske Bank, har Finansministeriet siden begyndelsen af året ledt efter sparemuligheder i netop Finanstilsynet.

Det fremgår af en aktindsigt, som TV2 News har foretaget.

Ifølge tvstationen har ministeriet siden begyndelsen af året analyseret mulige besparelser i tilsynet i forbindelse med en såkaldt budgetanalyse, og ifølge TV2 News kan der være tale om besparelser på op til 33 mio. kr., eller hvad der svarer til op mod 10 pct. af tilsynets budget.

Finansministeriet vil ikke stille op til interview i sagen, men oplyser til TV2 News i en skriftlig kommentar, at budgetanalysen har til formål at komme med anbefalinger til at drive tilsynet så effektivt som muligt. Desuden påpeges det, at tilsynets budgetramme er fordoblet over de seneste ti år. Endelig oplyser ministeriet, at man ikke har endelig besluttet om, man skal gennemføre besparelserne.

Nyheden om det mulige besparelsespotentiale kommer samtidig med, at der i forbindelse med sagen om hvidvask i Danske Bank har været debat om, hvorvidt Finanstilsynet, men også Bagmandspolitiet, har ressourcer nok til at overvåge og efterforske hvidvask.

Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har så sent som i går tirsdag udtalt, at han er klar til at give den finansielle vagthund flere ressourcer, hvis det er påkrævet.

Finansforbundet kritiserer hvidvaskindsats for manglende ressourcer til myndigheder

Jarlov klar til give flere penge til Finanstilsynet

Finanstilsynet mangler ressourcer til at gennemgå materiale i Danske Bank-sag

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs