Bankinvest fyrer hver ottende

Mere end hver ottende medarbejder står til at måtte forlade Bankinvest-koncernen, der for mindre tre uger siden sagde farvel til den adm. direktør.

På trods af nye ejere i kredsen i skikkelse af Jyske Bank og Banknordik må Bankinvest nu fyre mere end hver ottende medarbejder.

21 ud af 175 medarbejdere forventes at miste jobbet.

Det meddeler kapitalforvalterens adm. direktør Bo Foged, der kun har siddet på posten siden starten af september, hvor Torben A. Nielsen forlod koncernen med en udmelding om, at han havde "lidt højere ambitioner end bestyrelsen."

Løbende tilpasning

”Vi har løbende tilpasset omkostningerne i koncernen, men bliver nu nødt til at accelerere nogle effektiviseringsgevinster og foretage afskedigelser med henblik på også fremadrettet at kunne levere positive resultater. Faldende kurser på de finansielle markeder, international gældskrise og forbrugernes tilbageholdenhed har betydet, at resultatet og salget af investeringsprodukter i 1. halvår 2011 har været mindre tilfredsstillende, selv om enkelte produkter har solgt godt, og selv om vi har fået mange nye kunder og flere distributører,” lyder det fra Bo Foged.

Bankinvest afviste for bare to uger siden over for FinansWatch, at man var på vej med en større fyringsrunde. Her var dog tale om op mod hver tredje medarbejder.

”Det tal kan jeg ikke genkende, selvom det er oplagt, at vi er i gang med at kigge på vores omkostninger. Også på medarbejdersiden,” sagde Lars Møller til FinansWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også