FinansWatch

Superinvestor taber stort

Amerikansk hedgefond-konge taber nu enorme summer på massive aktiesatsninger.

Han satsede stort på subprime-krisen i USA, og han vandt stort. Men hedgefond-chefen, John Paulson, ser nu ud til at blive en af den nuværende aktienedturs helt store tabere.

Ifølge Reuters er hans hedgefond nu nede på at bestyre 35 mia. dollar, hvor den så sent som i marts havde 38 mia. dollar at gøre godt med.

John Paulson, der blev kendt for at satse stort på subprime-krisen, hvor han i 2007 tjente titaniske 15 mia. dollar til fonden, må nu indse, at han klarer sig væsentligt dårligere end resten af branchen.

Således er en af firmaets to hovedfonde faldet med mere end 30 pct. alene i år, hvilket skal sammenlignes med gennemsnittet på 6,1 pct. for den samlede branche.

Heftige tab

Paulsons fond har opbygget store aktieandele af finansielle institutioner som Bank of America, Citigroup, Hartford Financial, Popular Inc. og American Capital. Men alle disse præsterer heftige tab i disse tider.

Især hans massive investering i Bank of America illustrerer Paulsons dårlige år. Fra årsskiftet til 9. august var bankaktien styrtdykket, hvilket betød, at værdien af de 124 millioner aktier Paulson ejede, var faldet med 784 millioner dollar.

Og så er der Sino-Forest, det kontroversielle kinesiske skovbrugsselskab. Paulson måtte sluge et 500 millioner dollar tab på børsen i juni, efter at påstande om regnskabsmæssige uregelmæssigheder hos det Hong Kong-baserede selskab dukkede op tidligere på måneden.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs