FinansWatch

Nordmænd gik glip af guldrusen

I 2004 solgte Norges Bank ud af sin guldbeholdning. Det er surt show, for i dag er guldet tre gange så meget værd som da banken solgte næsten alt sit guld.

Guldprisen er høj i øjeblikket. Faktisk så høj at BBC i dag under overskriften ’Gold Price Hits Record’ kan fortælle at det værdifulde metal nu koster mere end 1.000 pund per ounce hvis man vil købe det i London.

Havde man vidst det i Norges Bank kunne det være at man havde handlet anderledes, da man i 2004 valgte at frasælge stort set hele sin guldbeholdning. Dengang var argumentet, at afkastet var for småt og at beholdningen på 37 ton i Norges Bank var så lille at guldet reelt ikke spillede en rolle som risikospredning. Det skriver det norske nyhedsmedie Dagens Næringsliv.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs