FinansWatch

Svenskere dømt for at bedrage Danske og Nordea

Et kriminelt netværk bestående af syv personer er i Sverige blevet dømt for at have bedraget fire nordiske storbanker. Samtidig er 11 påståede medlemmer af netværket - heriblandt en Nordea-ansat - frikendt.

En Stockholmsk svindelssag med vide forgreninger er endt med domme og erstatsningskrav til en række anklagede - men frikendelse til de fleste.

Syv ud af 18 tiltalte blev dømt for at have narret fire storbanker - Handelsbanken, Nordea, Swedbank og Danske Banks svenske afdeling - til at stille kreditter for ca. 30 mio. svenske kroner. Det skriver äffarsvälden.se.

De resterende anklagede, der inkluderede en Nordea-medarbejder, blev frikendt.

Falske lejligheder

Tre af de dømte skal i fængsel i henholdsvis fire år, to år og seks måneder år, et år og ni måneder. De fire andre fik betingede domme.

Ifølge äffarsvälden har en del af svindlen bestået i at optage lån med sikkerhed i lejligheder, der ikke eksisterede. Andre lejligheder er blevet dobbelt belånt.

De 18 tiltalte er alle nært forbundet gennem blandt andet slægtsbånd, fælles restaurantdrift og ejerskab i den samme ejendomsforening.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs