Nasdaq vil bruge bøder til forskning

De penge som fondsbørsen fremover kradser ind, når medlemmerne overtræder børsreglerne, skal gå til en forskningsfond.

Professor Jesper Lau Hansen og direktør for Nasdag OMX i København Bjørn Sibbern indtræder i bestyrelsen for forskningsfonden Nasdaq OMX Nordic Fundation, der fremover modtager de penge, som børsen kradser ind, når medlemmerne overtræder reglerne. Det skriver Dagbladet Børsen.

I første omgang handler det om 200.000 kroner, som Merril Lynch og Neonet blev pålagt at betale i forbindelse med shortsalg af aktier i Amagerbanken sidste år, men på sigt bliver det mere.

Danmark halter efter

Fonden har til formål at skabe yderligere viden om, hvordan de finansielle markeder fungerer og beskæftiger sig med områder som teknologi, regulering, økonomi, revision og sociologi på de finansielle markeder. Den har eksisteret siden 2005, men indtil videre er det kun børserne i Sverige og Finland, der har sendt penge videre til fonden. Alene sidste år opkrævede den svenske børs 3,7 mio. skr.

”Jeg er glad for selv at komme med i bestyrelsen, med navnlig er jeg glad for, at Danmark nu kommer med i den her fond. Mere og mere forskning bliver afhængig af ekstern støtte, og selvom det ikke er et ”mange-millioner-budget”, så er det alligevel en pæn sum penge, vi har at arbejde med,” siger Jesper Lau Hansen til Børsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også