Europæiske banker består stresstest uden dikkedarer

Stresstestene har til formål at måle, om bankerne er polstret godt nok til eventuelle finansielle stød.
EBA er tilsynsmyndighed for banker i EU. | Foto: Pr/eba
EBA er tilsynsmyndighed for banker i EU. | Foto: Pr/eba
AF MARKETWIRE

Flere store europæiske banker har navigeret let og behændigt gennem EU’s bankmyndigheders stresstest.

Med en øjensynligt sund banksektor er spørgsmålet for myndighederne nu, om bankerne skal prøves yderligere i en tid med fokus på sektorens modstandsdygtighed.

Det fortæller anonyme kilder til Bloomberg News.

Indledende indberetninger til Den Europæiske Banktilsynsmyndighed, EBA, indikerer, at flere af pengeinstitutterne i Europa har højere kapitalrater, end det har været tilfældet i tidligere stresstest.

EBA og Den Europæiske Centralbank, ECB, ventes derfor at opfordre bankerne til at forholde sig mere konservativt i de kommende stresstest, der løber frem til og med juli.

Stresstestene har til formål at måle, om bankerne er polstret godt nok til eventuelle finansielle stød. Med udgangspunkt i bankernes data ultimo 2022 tages der udgangspunkt i to scenarier - et lettere og et sværere.

En veloverstået stresstest kan bruges til at retfærdiggøre at forgylde aktionærerne, mens argumentet ved et dårligt resultat synes noget svagere.

Det er rene spekulationer, når der drages konklusioner på den igangværende stresstest, fortæller en talskvinde fra EBA til Bloomberg News. ECB har afvist at kommentere rygterne.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også