FinansWatch

Vismænd: Boligprisernes stigning ventes at aftage de kommende år

Boligpriserne ventes i de kommende år at blive reduceret, således at de i 2020 ventes at stige det halve af, hvad tilfældet var sidste år. Det fremgår af den såkaldte vismandsrapport lavet af formandskabet i Det Økonomiske Råd.

I 2017 var prisstigningerne målt som kontantpris på enfamiliehuse 4,0 pct., og det ventes for 2018 at blive 3,9 pct. Året efter ventes stigningen reduceret til 3,2 pct. for i 2020 at blive på 2,1 pct.

Rådet pointerer dog, at der er flere faktorer, der taler for, at udviklingen i og omkring de større byer vil blive mere afdæmpet.

Prognosen bygger på en forventning om, at renterne gradvist vil stige i de kommende år, oplyser rådet.

Desuden peges der på, at skattestoppet på ejendomsværdien ophæves fra 2021, hvilket også vil være med til at øge brugeromkostningerne for ejere af ejerboliger.

"Skulle boligpriserne falde som følge af en rentestigning, er det ikke nødvendigvis udtryk for, at boligpriserne er overvurderede," skriver vismændene.

Det påpeges også, at selv om brugeromkostningerne på ejerlejligheder i København er steget mere end på enfamiliehuse på landsplan, så udgør brugeromkostningerne en væsentlig lavere andel af disponibel indkomst end i 00'erne.

Mere fra FinansWatch

Ny direktør vil ikke have ret, bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs