FinansWatch

Realkreditudfordrer savner interesse efter pensionskæmpers indtog i Nykredit

En gruppe kendte rigmænds ambitioner om at forandre realkreditmarkedet med nyt digitalt selskab er løbet ind i en mur. For de pensionsselskaber, som skulle have stået bag lånene i realkreditselskabet 1797, endte med at købe sig ind i Nykredit, og så forsvandt interessen, fortæller en af projektmagerne.

Morten Lund (tv) og Peter Kubicki (th) er nogle af projektmagerne bag 1797 | Foto: Arkiv: Polfoto/Cecile Smetana/PR

Det vakte opsigt, da fem pensionsselskaber sidste efterår købte sig ind i realkreditkæmpen Nykredit, som til gengæld droppede en længe planlagt og meget omdiskuteret børsnotering.

Men opkøbet af de små 11 pct. af realkreditselskabet har også haft en direkte konsekvens for et nystartet selskab, som netop havde tænkt sig at udfordre Nykredit og andre af de danske lånekæmper.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Minibørs skruer op for fokus på Danmark

Den svenske minibørs Spotlight har et godt øje til danske selskaber og har sat sig som mål at børsnotere 25 af slagsen i løbet af de næste tre år. Life science-selskaber er et prioriteret fokus, lyder det fra vækstbørsens nyudnævnte adm. direktør.

Kryptokollaps bliver lakmusprøve for industriens sikre havne

Et kollaps af en af de mest betroede stablecoins har sendt chokbølger igennem kryptoindustrien og skabt frygt for, hvad der vil ske, hvis en lignende skæbne undergår andre vigtige aktiver. Sammenbruddet er blevet sammenlignet med Lehman Brothers-krakket samt en historisk sort onsdag i 1992.

Mybanker-køb skal sikre udvikling fremfor kannibalisering

Både når det gælder forretningsmodel og arbejdsområde, så minder sammenligningsportalerne Lendo og Mybanker så meget om hinanden, at ”det nærmest er latterligt så kompartible de to forretninger er”. Det mener Johan Malmsten, der efter den norske mediekoncern Schibsteds køb af Mybanker er direktør for begge platforme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs