FinansWatch

Nykredit får atter havudsigt: Vi kunne måske have fundet billigere kvadratmeter

Nykredit kunne måske have sparet endnu mere ved at flytte sit kommende hovedsæde til en mindre attraktiv lokation. Men en årlig besparelse på 50 mio. kr. er ganske markant, og samlet set er det den bedste løsning, fastslår koncernchef Michael Rasmussen over for FinansWatch.

Michael Rasmussen, koncernchef for Nykredit, glæder sig ikke til selve flytningen, men han glæder sig til at være flyttet ind i Nykredits nye hovedsæde i Nordhavn, der ventes klar i 2022. | Foto: Arkiv/Ritzau Scanpix/Ida Guldbæk Arentsen

Nykredit meddelte tidligere onsdag, at realkreditkoncernen har fundet en byggegrund til sit kommende nye hovedsæde. Dermed kan Nykredit samle de cirka 1650 medarbejdere fra de nuværende tre hovedsædebygninger ved Kalvebod Brygge i København i ét stort nybygget hovedsæde i det nye byudviklingsprojekt i Københavns Nordhavn, der ligger ved indløbet til Københavns Havn og tæt på bydelen Østerbro.

Med det kommende nye hovedsæde forventer Nykredit årligt at spare 50 mio. kr. Da realkreditkoncernen tilbage i februar 2016 meldte om besparelser, fyringer og børsnoteringsplaner for at klare kommende kapitalkrav, lå det i kortene, at det nye hovedsæde skulle få en billigere beliggenhed uden for selve København. Men nu flytter realkreditkæmpen i stedet fra det ene sted ved vandet til et andet sted ved vandet med en placering tæt ved Kalkbrænderihavnen og den kommende metrostation Orientkaj.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs