Engberg: Amagerbanken ikke på vores agenda

Nykredits topchef Peter Engberg mener ikke, at Amagerbankens filialer passer ind i Nykredits strategi.
Af Anders Heering

Der bliver formodentlig rift om de grønne dele af Amagerbanken, men Peter Engberg Jensen og hans team stiller sig ikke op i køen uden foran data-rummet, når Amagerbankens sunde dele skal værdifastsættes.

”Selv om jeg kan se derud, så er det ikke det, der ligger på vores agenda. Vi har ikke et ønske om en så tæt filialdækning i et lille område, så det er ikke noget, som vi vil sende mange ressourcer efter," siger Peter Engberg til FinansWatch og tilføjer.

Ikke lige nu

”Vi vil selvfølgelig følge med i, hvad der sker, men det passer ikke ind i vores strategi. Det er ikke vores ønske lige nu," siger han.

Nykredit ejede for 50 mio. kr. aktier i Amagerbanken, da lyset slukked i søndag og havde derudover ansvarlig kapital for 140 mio. kr. Dertil kommer, at Nykredit skal være med til at betale for Amagerbankens konkurs via indskydergaranitordningen. Det forventer Peter Engberg vil koste 70 mio. kr. I det endelige regnestykke er der desuden nogle uafklarede mellemværener mellem bankerne, men alt i alt kommer det altså til at koste Nykredit over en kvart milliard, at Amagerbanken i søndags krakkede.

Peter Engberg har ellers store ambitioner på bankområdet, hvor han vel er den mest vækst-sultne bankdirektør i kongeriget Danmark i sin kamp for at gøre den tidligere realkreditkæmpe til en magtfaktor også på bankfronten. I dagene efter Lehmann Brothers krakkede købte Peter Engberg og Nykredit Forstædernes Bank - et opkøb der sidenhen viste sig at være dyrt for den ambitiøse koncern, da puklen af tvivlsomme boliglån i Forstædernes Bank var større end forventet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også