Afgående topchef får 29 mio. kr. med sig ud ad døren fra Pensiondanmark

To års løn og løn under opsigelsesperioden er grundlaget for det tocifrede millionbeløb, som Pensiondanmark bruger på afsked med mangeårig topchef.
Torben Möger Pedersen har været adm. direktør for Pensiondanmark gennem hele selskabets levetid.
Torben Möger Pedersen har været adm. direktør for Pensiondanmark gennem hele selskabets levetid.

Pensiondanmarks adm. direktør, Torben Möger Pedersen, stopper på posten 1. oktober, og selskabet har afsat 29 mio. kr. svarende til to års løn samt løn i direktørens opsigelsesperiode til en fratrædelsesaftale til den afgående topchef. Det oplyser Henning Overgaard, der er bestyrelsesformand for Pensiondanmark, til Insidebusiness.

Han kan godt forstå, hvis nogle mener, at det er et højt beløb.

”Nogle vil finde beløbet kritisabelt, og det kan jeg godt forstå. Aftalen afspejler de vilkår, der blev aftalt i direktørens kontrakt for 20 år siden,” siger Henning Overgaard til Insidebusiness.

Af Pensiondanmarks aflønningsrapport for 2022 fremgår det, at Torben Möger Pedersen sidste år fik en samlet betaling på 7,75 mio. kr. for at stå i spidsen for pensionsselskabet.

Torben Möger Pedersen stopper 1. oktober, hvor han bliver afløst af investeringsdirektør Claus Stampe. Næste år er det planen, at viceadm. direktør Peter Stensgaard Mørch, som tiltrådte 15. august, overtager posten som adm. direktør.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også