ATP ser "konstruktivt" på mulig dansk børsnotering

ATP håber, at der kommer lidt mere gang i markedet for børsnoteringer i Danmark.
Claus Wiinblad, aktiechef i ATP | Foto: Stine Bidstrup/ERH
Claus Wiinblad, aktiechef i ATP | Foto: Stine Bidstrup/ERH
AF RITZAU FINANS

Meget tyder på, at der er en ny børsnotering på vej i Danmark i form af Huscompagniet. Det er positivt med nye børsnoteringer, siger Danmarks største investor, der dog ikke vil forholde sig til den konkrete børsnotering.

Det skriver dagbladet Børsen.

Huscompagniet kan være på vej mod en børsnotering i Danmark, og det vil være den første reelle børsnotering i to år, siden Den Jyske Sparekasse lod sig børsnotere i efteråret 2018.

Det er positivt, mener ATP ifølge Børsen, der flere gange har efterlyst nye børskandidater.

Claus Wiinblad, der er aktiechef i pensionskæmpen, håber, at en ny børsnotering kan sætte gang i markedet for noteringer.

"Det er sundt for det finansielle system at have et børsmarked, hvor virksomheder kan skaffe ny kapital. Derfor synes vi også, at det ville være positivt, hvis det danske ipo-marked (marked for børsnoteringer, red.) var lidt mere aktivt," siger han til avisen.

Dog afviser Claus Wiinblad at kommentere den konkrete børsnotering af Huscompagniet, da ATP ifølge aktiechefen aldrig kommenterer igangværende sager.

Det er derfor uvist, om ATP vil købe aktier i Huscompagniet, men Claus Wiinblad oplyser, at man vil se konstruktivt på de sager, der kommer forbi, og vurdere prisansættelsen fra sag til sag.

Huscompagniet ejes af kapitalfonden EQT og ventes ifølge Børsens oplysninger at lade sig børsnotere i uge 49 - første uge af december.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også