Det fynske bankbryllup i tal

Svendborg Sparekasse og Vestfyns Bank fusionerer. Her er tallene bag fusionen

Når de to fynske banker lægger sig sammen vil det ske med Svendborg som fortsættende juridisk enhed, men under navnet Fynske Bank

Banken får en samlet proforma-balance på 5,4 mia. kr. (opgjort pr. 30 juni 2013)

Udlån vil udgøre 3,1 mia. kr. og indlån 4,3 mia. kr.

Egenkapitalen vil sammenlagt nå op på 791 mio. kr., hvilket giver en solvens og kernekapital på 20 pct. mod et individuelt solvensbehov på 11 pct.

Vestfyns Bank havde ved halvåret en egenkapital på 238 mio. kr. (30,1 pct. af den ny samlede egenkapital) mod Svendborgs 553 mio. kr. (69,9 pct.)

Aktionærerne i Vestfyns Bank kommer dog til at eje 36,3 pct. af den ny bank, mens aktionærerne i Svendborg sidder med de resterende 63,7 pct.

Det betyder at Fonden for Sparekassen Svendborg, der ejer 70 pct. af Sparekassen Svendborg, kommer til at sidde med en ejerandel på ca. 44,6 pct. i den ny bank.

Den største aktionær i Vestfyns Bank Alex Gundersen Tobacco Company, der ejer 25 pct. af banken, vil dermed komme til at sidde på 9,1 pct. af aktierne i Fynske Bank, mens Strategic Capital med Kim Haugstrup Mikkelsen for bordenden, går fra en ejerandel på 15 pct. i Vestfyns Bank til 5,4 pct. af den ny bank. Strategic Capital har dog endnu ikke givet tilsagn om, hvorvidt man vil støtte op om fusionen.

Svendborg Sparekasse kom ud af halvåret med et underskud på 21 mio. kr. drevet af markante nedskrivninger i Petter Blondeaus første måneder i banken.

Vestfyns Bank kom ud af halvåret med et overskud på 8,8 mio. kr. før skat.

Fusionen ventes vedtaget på ekstraordinære generalforsamlinger i december.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også